Zirkonyum Diş Kaplama

/
/
Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum Diş Kaplama; sabit porselen dişlerin alt yapısının gri (metal) yerine beyaz renkte bir alaşım uygulanan halidir.

 

Neden Zirkonyum Diş

Klasik porselen dişlerde metal renk yansıması zaman içinde oluşabilir. Ancak zirkonyum dişlerin alt yapısında metal olmadığı için zamanla gri metal görüntü olmaz. Porselen kaplamalardan daha estetiktirler.

 

Zirkonyum Dişin Estetik Avantajları

Işık geçirgenliği sayesinde porselen dişlerden daha estetik dururlar. Geleneksel porselen dişlerin alt yapısının metal olması opak bir görüntü verir. Zirkonyum dişler ise daha doğal ve parlaktır.

 

Diş Eti Sağlığı Açısından Zirkonyum Dişler

Her türlü protez tedavisi öncesinde diş eti sağlığının yerinde olması önemlidir. Diş eti hastalığı varsa öncelikle diş eti tedavileri yapılmalıdır. Ardından yapılan zirkonyum dişlerin diş eti ile uyumu ve sağlığı korunmuş olur. Doğru fırçalama ve bakım ile bu uyum idame ettirilir.

 

Zirkonyum Dişler Koku Yapar Mı?

Zirkonyum içeriğinde metal bulundurmaz. Diş fırçalama ve doğru bakımı yapıldığında koku yapmaz.

 

Zirkonyum Dişlerin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Dişler minimum 2 dk boyunca dairesel hareketler ile fırçalanmalıdır. Çok sert fırçalamamaya özen gösterilmelidir. Ara yüz fırçaları veya diş ipi kullanarak diş araları temizlenmelidir. Altı ayda bir düzenli kontrolleri yapıldığında uzun süreler ile kullanılabilir.

 

Zirkonyum Kaplamaların Ömrü Nedir? Renk Değişimi Olur Mu?

Düzenli kontrol ve doğru bakım ile uzun yıllar kullanılabilir. Bir süresi yoktur. Diş eti kontüründe yaş ile birlikte değişiklik olur. İleri yaşlarda bu sebepten yenilemek gerekebilir. Zirkonyum kaplamalarda renk değişimi olmaz.

 

Zirkonyum Kaplama Değişimi Dişe Zarar Verir Mi?

Zirkonyum kaplama dişe belli bir madde ile yapıştırılır. Alttaki dişin etrafı bu yapıştırıcı materyal ile kaplıdır. Zirkonyum değiştirileceği zaman dental enstrümanlar ile sadece kaplama kesilir ve çıkartılır. Dişe dokunulmaz.

 

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Dişlerin formu anestezi altında kaplamanın yerleşebileceği şekilde düzenlenir. Dişte daha önceden madde kaybı çoksa kanal tedavisi ve alt yapıyı güçlendirecek birtakım tedaviler uygulanır. Daha sonra ölçü alınır. Laboratuvar ortamında zirkonyum dişler yapılır. Gerekli durumlarda prova seansları düzenlenir. Nihai haline göre özel yapıştırıcılar ile kaplamalar dişe yapıştırılır.

 

Zirkonyum Dişlerin Yapım Süresi Kaç Gündür?

Geleneksel yöntemlerle çalışıldığında 4-5 gün sürebilmektedir.

 

Yurtdışından geliyorum. Kısıtlı bir zamanım var. Zirkonyum kaplama tedavim kaç gün sürer?

Yurt dışı ve şehir dışı hastalarımız önceden panoramik röntgenini ve fotoğraflarını bize mail atabilir. Bu sayede klinik seansları ayarlanır, yapılacak işlemleri planlanır ve tedavi süresine göre seyahat planı yapabilirler.

 

Uygulama Sırasında Ağrı Olur Mu?

Anestezi altında yapılan bu işlemlerde ağrı olmaz.

 

Zirkonyum Kaplama Alerjik Reaksiyona Sebep Olur Mu?

Zirkonyum içerinde metal bulunmadığından alerji ihtimali çok nadirdir. Bu nedenle klasik porselen kaplama yerine zirkonyum tercih edilebilir